7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sałatka z pekinki, papryki, kukurydzy i ricottyNa pewno żaden wynalazek, jedynie urozmaicenie standardowych sałatek, ale jest przepyszna i w dodatku zdrowa.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: 6 lub więcejgłówka kapusty pekińskiej
kilka papryk (najlepiej kolorowych) ok. 250 g kukurydzy (ja używam mrożonej - czyli 0,5 paczki) trochę ricotty (w zależności od upodobań) pomidor świeży koperek czarne oliwki (jeśli ktoś woli, to zielone) pieprz ziołowy zioła prowansalskie kardamon troszkę soli 1 łyżka oleju lnianego 1 łyżka oleju z czarnuszki 1 łyżka octu balsamicznego Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Japońska sałatka z wodorostów arame, papryki i kukurydzy (wegańska)Surówka z kukurydzy, papryki i ogórków (ovo-wege) Surówka z kukurydzy, kolorowej papryki i marchwi (wegańska & RAW) Lucyferiada - sałatka z pekinki i fasolki czerwonej z sosem chili (wegańska) Sałatka z kalafiora, kukurydzy i kopru (ovo-wege) Sałatka z fasoli, groszku i kukurydzy (ovo-wege) Sałatka z brokułów, kukurydzy i jajka (bez ograniczeń) Sałatka z tofu, fasolki i papryki (wegańska) Słodka sałatka z selera, jabłka, ananasa i kukurydzy (wegańska+miód) Sałatka z fasolki i kukurydzy z cebulą i przesmażonym czosnkiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |