7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zielony farsz z brokuła i szpinaku (do naleśników)Np. do naleśników pszenno-żytnich na piwie zapiekanych pod żółtym serem.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 duży brokuł lub 2 mniejsze
1/2 paczki mrożonego szpinaku lub 2-3 pęczki świeżego 2-4 ząbki czosnku gałka muszkatołowa sos sojowy ciemny sól pieprz ew. szczypta cukru Przygotowanie:Brokuł obgotować w niewielkiej ilości wody, pod koniec dodać szpinak.
Wszystko pognieść niezbyt dokładnie np. tym czymś do gniecenia ziemniaków, wcisnąć czosnek, doprawić przyprawami. Czasami warto dodać szczyptę cukru jak się wydaje gorzkawe.
Nadesłał(a) sowa,
dnia: 2003-08-04 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Farsz do naleśników ze szpinaku z żółtym serem i śmietaną (lakto-wege)Farsz do naleśników ze szpinaku i serka ricotta, feta lub sera żółtego (bez ograniczeń) Zielony koktajl z mango i szpinaku (wegańska & RAW) Pokrzywowy farsz do naleśników (bez ograniczeń) Farsz do naleśników z soczewicy (wegańska) Kurki jako farsz do naleśników (wegańska) Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami (ovo-wege) Makaron biało-zielony (ze szpinakiem i fetą) (lakto-wege) Pieczone naleśniki z warzywami (farsz) (lakto-wege) Farsz do naleśników z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |