7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Ciasto z nadzieniem porzeczkowo-migdałowymPierwszy raz piekłam to ciasto dwa lata temu. Urzekło mnie lekko kwaskowatym, porzeczkowo-migdałowym, puszystym nadzieniem.
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: na tortownicę o średnicy 26 cmkruche ciasto:
220 g mąki 110 g masła 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody nadzienie: 500 g porzeczek 3 jajka 100 g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 100 g zmielonych migdałów szczypta soli 1 czubata łyżka mąki + cukier puder do posypania Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Zielone pierogi ze szpinakowym ciastem i nadzieniem z soczewicy lub soi (lakto-wege)Smootie porzeczkowy (wegańska & RAW) Koktajl bananowo porzeczkowy (wegańska) Zupa malinowo - porzeczkowa (lakto-wege) Placek porzeczkowo-truskawkowy (wegańska) Galaretka porzeczkowa (na zimę) (wegańska) "Kefir" wegański porzeczkowy (wegańska) Bananowo-porzeczkowy koktajl (wegańska) Kwas z soków: poziomkowego i porzeczkowego (wegańska) Zupa migdałowa (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |