7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pieczone warzywa z kuskusem i hummusem

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

warzywa do wyboru - tradycyjne:
- ziemniaki
- buraki
- marchew
- por
- pasternak/ pietruszka
- seler
lub śródziemnomorskie:
- pomidory
- papryki
- cukinia
- bakłażan

oliwa nadająca się do pieczenia
kuskus
sól
hummus

Przygotowanie:

Umyj, obierz i pokrój warzywa w plastry. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Ułóż warzywa w żaroodpornym naczyniu i piecz przez 25-30 minut.

W międzyczasie przygotuj kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ułóż warzywa na kuskusie i podawaj z humusem.
Nadesłał(a) agnmid, dnia: 2011-09-11 22:53:46.349
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

w którym momencie użyc oliwy?
czy przykrywać naczynie?
olciaks 2013-07-25 14:52:05.947

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Hummus z pieczoną dynią (wegańska)
Pieczone letnie warzywa (wegańska)
Sałatka tunezyjska (kuskus, warzywa i orzechy) (wegańska)
Pieczone warzywa korzenne na słodko (wegańska+miód)
Papryka, cukinia, bakłażan - warzywa pieczone na blasze (wegańska)
Pieczone warzywa korzeniowe z sosem musztardowym (wegańska)
Hummus (wegańska)
Mój hummus (wegańska)
Cebulowy hummus (wegańska)
Domowe tahini do hummusu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas