7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Chrupiące bułki z pomidorem i bazylią

Przepyszne danie, które przez długi czas jedliśmy na śniadanie, obiad i kolację. ;)

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

6 bułek
oliwa z oliwek
3 pomidory
sól
bazylia (najlepiej świeża, ale suszona także świetnie smakuje)
opcjonalnie oregano

Przygotowanie:

Wszystkie bułki kroimy w pół i każdą połówkę smarujemy oliwą. Pokrojone pomidory kładziemy na bułkach, posypujemy solą, bazylią i oregano.

Tak przygotowane bułeczki wrzucamy na chwilę do piekarnika, aż zrobią się chrupiące (3-5 min.).

Robimy kanapkową górę na talerzu, włączamy dobry film i zajadamy się taką przekąską. ;)
Nadesłał(a) superzebra, dnia: 2011-08-01 15:56:49.112
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pomidory z fetą i bazylią (z grilla) (lakto-wege)
Camembert pieczony w bazylii i pomidorach (lakto-wege)
Pomidory na przystawkę - z czosnkiem i bazylią (wegańska)
Nadziewane pomidory z ryżem i bazylią (wegańska)
Ćwiartki pomidora pieczone z bazylią (wegańska)
Bułki (lakto-wege)
Kanapki z pastą z bazylii lub pesto i pomidorami (wegańska)
Pasta do pieczywa z suszonych pomidorów, majonezu i bazylii (wegańska)
Sałatka: prażona quinoa z chrupiącym tofu, pomidorem i zielonym groszkiem (wegańska)
Bułki drożdżowe (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas