7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kiełki KaBom (smażone w bułce tartej)

Łatwy i smaczny przepis odkryty przez wyobraźnię mojej przyjaciółki, zrealizowany przeze mnie. Osobiście preferuję podawać z sosem czosnkowym. To, na co nas stać w taką szaro-burą pogodę, jaka jest teraz za oknem.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

2 garście kiełków fasoli mung
2 jajka
3/4 szklanki bułki tartej
sól
masło (do smażenia)

Przygotowanie:

Do głębokiego talerza wbić jajka, posolić, roztrzepać. Następnie kiełki zanurzyć w jajku. Dodać bułkę tartą i wszystko wymieszać.

Na patelni rozpuścić masełko. Wysypać gotowe kiełki na patelnię.
Smażyć, aż panierka nabierze zarumienionego koloru (ok. 5-10 minut). Voilà :)

Wskazówki i uwagi:

Gdyby na patelni panierka się skleiła, należy ją rozdrobnić.
Użyłam masła irlandzkiego ( inaczej mówiąc ziołowe :P )
Nadesłał(a) lavitsef, dnia: 2011-08-02 16:25:39.93
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Smażone kiełki z tofu (wegańska)
Kalarepka z bułką tartą (wegańska)
Soja na cebuli z bułką tartą (lakto-wege)
Kapusta (z wody) z bułką tartą (wegańska)
Makaron z warzywami i bułką tartą (wegańska)
Szpinak z tofu w bułce tartej (wegańska)
Cukinia smażona w "jajku-len" i bułce tartej (wegańska)
Fasola Jaś ze śliwkami suszonymi i bułką tartą (wegańska)
Rzodkiew / rzodkiewki na ciepło z bułką tartą (wegańska)
Szparagi po mediolańsku (pieczone pod parmezanem i bułką tartą z estragonem) (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas