7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Chrzan tarty w słoikach (śmietankowy)



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

chrzan w korzeniu 500 g
śmietana gęsta 2-3 łyżki
cukier
ocet
sól

Przygotowanie:

Chrzan dokładnie wyszorować, obrać i zetrzeć na tarce ziemniaczanej. Natychmiast po starciu przełożyć do miseczki, dodać szczyptę soli, cukier, ocet do smaku oraz śmietanę. Wymieszać dokładnie, przełożyć do czystego słoika, ugnieść łyżeczką, zakręcić i odłożyć w bardzo chłodne i ciemne miejsce.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy śląskie
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kulki z buraków z chrzanem (do słoików) (wegańska)
Chrzan w śmietanie z tartym jabłkiem (lakto-wege)
Chrzan tarty ze śmietaną i żółtkami (bez ograniczeń)
Chrzan tarty domowy (ze śmietaną i jajkiem) (bez ograniczeń)
Tarte buraczki z warzywami i chrzanem (sałatka do weków) (wegańska)
Ciasteczka śmietankowe (lakto-wege)
Babeczki śmietankowe (bez ograniczeń)
Chrzan w śmietanie (lakto-wege)
Chrzan z burakami (lakto-wege)
Chrzan z żurawinami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas