7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Farsz cukiniowo-pieczarkowy (np. do naleśników)
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [2]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 średnia cukinia (albo 1/2 dużej)
250 g pieczarek 1 duża cebula sól inne przyprawy (u mnie była bazylia i pieprz) olej do smażenia Przygotowanie:Na tarce na dużych oczkach ucieramy cukinię i pieczarki. Kroimy cebulę. Wszystko razem dusimy na patelni dodając naszych przypraw. Ja dusiłam dopóki nie byłam zadowolona z efektu (jakieś 20 min.).
Mamy gotowy farsz. Naleśniki zawijamy jaką tylko potrafimy techniką i pozostaje tylko rzec smacznego. Wskazówki i uwagi:Do ciasta na naleśniki dodaję łyżeczkę-dwie kurkumy. Ciasto zyskuje fajny kolor.
Nadesłał(a) Surri,
dnia: 2011-08-09 17:10:42.711
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Naprawdę bardzo dobre, tylko ja dałam świeżą bazylię i oregano i sól i pieprz i czosnek granulowany. Trochę mi czegoś ostrego brakowało. Ale to kwestia doprawienia. No, a naleśniki robiłam na oko z wody, mąki, oleju (kapka) i tu też dodałam czosnek,sól, no i tę kurkumę :). Naprawdę pyszne!
~Ilona 2011-08-29 14:10:03.695 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Naleśnik z farszem pieczarkowo-serowym (bez ograniczeń)Naleśniki z farszem szpinakowo-pieczarkowym (bez ograniczeń) Pieczarkowa wariacja na soczewicę - pasta lub farsz do naleśników (wegańska) Placki cukiniowo-pieczarkowo-twarogowe (bez ograniczeń) Lasagne pieczarkowo-paprykowo-cukiniowa (wegańska) Pokrzywowy farsz do naleśników (bez ograniczeń) Farsz do naleśników z soczewicy (wegańska) Kurki jako farsz do naleśników (wegańska) Smaczny sos cukiniowo-pieczarkowo-marchwiowy (lakto-wege) „Lasagne” cukiniowe z farszem z kaszy i szpinakowym (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
sunflower_ren 2018-06-24 22:33:46.758