7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Samosy razowe z zielonym farszem z brokułami, groszkiem i sojąPyszne pierożki hinduskie! Zarówno na gorąco jak i na zimno :) W oryginale są bez soi, a zamiast brokuła jest kalafior, no i mąka jest zwykła, nie razowa.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 5-6 osóbciasto:
300 g mąki pszennej razowej typ 2000 100 g mąki żytniej razowej typ 2000 łyżeczka soli 100 g roztopionej margaryny roślinnej (nie olej!) 150 ml wody + butelka oliwy/oleju do głębokiego smażenia (ja zużyłam całe 0,75l) farsz: mały świeży brokuł puszka groszku 3-4 ziemniaki garść ugotowanej soi (z 50-100 g) gotowa indyjska mieszanka przypraw czyli masala (moja: Tandori Masala zawierająca: kolendrę, KUMIN, czosnek, chilli, sól) lub własna mieszanka - po niecałej płaskiej łyżeczce: - kolendry - imbiru mielonego - chilli - curry - kurkumy - soli - kminu rzymskiego (kuminu) + ew. pieprz + ew. cynamon Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Samosy - pierożki hinduskie nadziewane groszkiem zielonym i ziemniakami (wegańska)Razowa tarta z zielonym nadzieniem (bez ograniczeń) Ryż z zielonym groszkiem (wegańska) Makaron razowy z brokułami i marchewką (wegańska) Canelloni z zielonym groszkiem w pomidorach (bez ograniczeń) Żółty ryż z zielonym groszkiem (wegańska) Papryczki faszerowane zielonym groszkiem (wegańska) Zupa grzybowa z zielonym groszkiem (wegańska) Samosy - rożki hinduskie z kalafiorem, ziemniakami i groszkiem (wegańska) Soja gotowana jak groszek, w strączkach (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |