7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Deser: borówki z melonem w imbirowo-cytrusowej "glazurze"Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzone. Doskonałe jako samodzielny deser lub dodatek do lodów, owoców itp.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: na 3 szklanki2 szklanki świeżych lub mrożonych borówek amerykańskich (lub smacznych jagód)
1 szklanka pokrojonego w kawałki melona, np. Cantaloupe - ja proporcje owoców odwróciłam 0,5 łyżki miodu lub słodu limonka lub pomarańcza: 1 łyżka soku + 0,5 łyżeczki drobno startej skórki imbir: kilka kropel świeżego lub szczypta mielonego Przygotowanie:Borówki umyć. Melona (najlepiej schłodzonego) obrać ze skórki, wygarnąć łyżką pestki ze środka, a miąższ pokroić w sporą kostkę (taką na 1 nieduży kęs).
W dużym garnku dobrze wymieszać miód/słód, sok i skórkę z limonki lub pomarańczy oraz imbir. Można _minimalnie_ podgrzać lub rozwodnić, żeby "glazura" nie była taka gęsta. Dodać borówkę i melona Cantaloupe. Całość wstrząsnąć, delikatnie wymieszać.
Nadesłał(a) ~ama,
dnia: 2011-08-12 14:57:09.801
Źródło/autor przepisu: pomysł z http://www.ama.agro.pl/pl/3_kulinaria.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Glazura (lukier) o smaku cytrynowym (ovo-wege)Koktajl cytrusowy, pomarańczowo-cytrynowy (wegańska & RAW) Koktajl bananowo-jabłkowo-cytrusowy (wegańska & RAW) Sałata lodowa z melonem (wegańska) zupa z melona i truskawek (wegańska) Dżem i sos z borówki brusznicy (czerwonej) (wegańska) Dżem z borówki brusznicy (czerwonej) z jabłkami i cynamonem (wegańska) Wykwintna zielona soczewica w słodko-kwaśnej glazurze (wegańska) Quiche/tarta z botwinką i pieczarkami z cytrusową nutą (bez ograniczeń) Arbuzowe kulki w łódeczkach melona (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |