7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:korzeń chrzanu gruby, średni 1 szt.
jaja 2 szt. (lub żółtko 1 szt.) śmietana 4 łyżki ocet cukier sól Przygotowanie:Chrzan umyć, obrać i zetrzeć na tarce ziemniaczanej. Jaja ugotować na twardo. Wystudzić, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z tartym chrzanem, dodać sól, cukier i ocet do smaku.
Wskazówki i uwagi:Istnieje druga wersja przepisu, gdzie do chrzanu dodaje się roztrzepane widelcem żółtko. Ze względu na salmonellę nie polecamy jednak tego sposobu, chyba że jajka pochodzą z pewnego źródła.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Chrzan w śmietanie z tartym jabłkiem (lakto-wege)Chrzan tarty domowy (ze śmietaną i jajkiem) (bez ograniczeń) Chrzan w śmietanie (lakto-wege) Chrzan tarty w słoikach (śmietankowy) (lakto-wege) Sos czosnkowy na bazie bułki tartej i żółtek (ovo-wege) Tarte buraczki z warzywami i chrzanem (sałatka do weków) (wegańska) Chałka na żółtkach (bez ograniczeń) piwo grzane z żółtkami (ovo-wege) Sos beszamelowy z żółtkiem (bez ograniczeń) Chrzan z burakami (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |