7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Ciasto Kubusiowe pod białą pierzynką (trzywarstwowe)Trochę roboty jest, ale warto - w smaku pyszne! Słodkie, rozpływające się w ustach, a chrupki chrupiące. PYSZNE!
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: na tortownicę ok. 28 cmbiszkopt:
6 jaj (osobno żółtka i białka) 4 łyżki skrobi (lub budyniu) 4 łyżki mleka 0,5% cukier trzcinowy/miód (każdy musi wg swoich upodobań, ja wolę mało słodki) czubata łyżeczka proszku do pieczenia (ponoć można bez, ale nie próbowałam) ew. aromat masa kubusiowa: 700 ml soku Fit z Biedronki (u mnie czerwony) lub tradycyjny Kubuś 2 budynie malinowe bez cukru masa ptasie mleczko ("bita śmietana"): 1/2 kg sera białego zmielonego na puszek (odpada twaróg w kostce; ja dałam Emilki) śmietan-fix (opakowanie) cukier trzcinowy/miód (u mnie sporo, bo akurat masę chciałam słodką) pektyna lub agar - u mnie duża łyżka pektyny + chrupki zbożowe (takie zwykłe "dla dzieci" do mleka) - ok. 4 garście Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Fasolka pod pierzynką z puree (lakto-wege)Ciasto na pizzę 5 (z mąki białej i razowej) (wegańska) Rabarbarowa zapiekanka pod migdałowo-waniliową pierzynką (ovo-wege) Biała kapustka (wegańska) Biała czekolada (wegańska) Biała polewka (lakto-wege) Surówka z białej rzodkwi (lakto-wege) Białe parfait czekoladowe (bez ograniczeń) Sernik czarno-biały (bez ograniczeń) Makaron z białym serem (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |