7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Dango - tradycyjny japoński deserSiostra użyła mąki ryżowej pełnoziarnistej i pewnie dlatego wyszły lekko twardawe, jednak mi i tak bardzo smakowało :) Dodaję sos sojowy do wielu potraw, jednak nie sądziłam, że w wersji na słodko również się sprawdzi :)
Średnia ocena:
[3.6666666666666665
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [5]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:3 szklanki mąki ryżowej – najlepiej białej (do dostania w sklepach ze zdrową żywnością)
1/3 szklanki wody sos: 2/3 szklanki wody 1 szklanka cukru 2,5 łyżki sosu sojowego 2 łyżki mąki kukurydzianej + naczynie do gotowania na parze lub sitko i garnek z pokrywką + 8 patyczków do szaszłyków, miska, rondelek i piekarnik (najlepiej z grillem) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:ciasto japońskie (ovo-wege)Kajmak tradycyjny (lakto-wege) Majonez tradycyjny (ovo-wege) Coleslaw tradycyjny (bez ograniczeń) Zupa ogórkowa tradycyjna (wegańska) Okonomiyaki - japońskie placki z kapustą i kiełkami (ovo-wege) Japońska sałatka z wodorostów arame, papryki i kukurydzy (wegańska) Tradycyjna sałatka warzywna (jarzynowa) (ovo-wege) Słodki deserek (lakto-wege) Deser z kumquat (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~mala smiala 2014-10-27 22:37:34.978