7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:Imbir (zozwor) 1-2 płaskie łyżeczki
Cukier 30 dag. Żółtka 2 szt. Jaja 2 szt. Mąka krupczatka 30 dag. Tłuszcz lub wosk pszczeli do smarowania blachy Przygotowanie:Cukier utrzeć z żółtkami i jajami na puszystą masę, dodać przesianą mąkę i imbir. Całość dobrze wyrobić i rozwałkować na płaty ok. 5 mm. Foremkami wykrawać ciastka, które należy
pozostawić do przeleżenia na ok.3-4 godziny. Następnie układać na wysmarowaną blachę i wypiekać w niezbyt gorącym piekarniku. Włożyć po wystudzeniu do ciemnego, zamknietego słoja lub puszki. Podawać po 2-3 dniach.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Zrobiłam wszystko jak w przepisie .. moje ciasteczka mają już tydzien i ciągle są twarde jak skała... :-((
~Marlena 2004-12-03 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ciasteczka imbirowe (ovo-wege)Imbirowa pomidorowa (wegańska) Sos imbirowy (wegańska) Napój imbirowy gotowany (wegańska+miód) Napój imbirowy na grypę (wegańska+miód) Imbirowe tagliatelle z dynią (ovo-wege) Ryż imbirowy z kukurydzą (wegańska) Fałszywe piwo imbirowe (wegańska & RAW) Chutney imbirowy do słoików (wegańska) Konfitura imbirowo-winna (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Lena 2013-12-06 09:54:43.326