
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Drożdżówka wegańska z kruszonkąJest pyszna, robi się ją szybko i równie szybko znika :P
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:ciasto:
30 g drożdży 1/2 szklanki cukru 3-3,5 szklanki mąki 1 szklanka ciepłej wody 1/3 szklanki oleju kruszonka: 1/3 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki cukier waniliowy ew. dodatkowo brzoskwinia z puszki :) Przygotowanie:
W misce wymieszać drożdże ze szklanką wody ciepłej (nie wrzącej) oraz 1 łyżką cukru i 1 łyżką mąki. Odstawić na ok. 15-20 minut do utworzenia "piany" z pączkujących drożdży. Następnie dodawać resztę składników i zagniatać/mieszać. Odstawić na godzinę - do wyrośnięcia.
Składniki kruszonki ugnieść w osobnej misce (dodałem więcej mąki, bo kruszonka była zbyt płynna). Ciasto jest zwarte, a nie lejące i trzeba rozprowadzić łapkami je po blasze. Na górę posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piec ok. 30-40, aż ciasto się zarumieni. Wskazówki i uwagi:Przepis pochodzi z wegańskiego bloga :)
![]() Źródło/autor przepisu: http://kuchniaww.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Drożdże suche czy świeże?
~Maja 2016-05-21 18:18:51.078
Drożdże suche czy świeże?
~Maja 2016-05-21 18:18:50.558 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Wegańskie drożdżówki cynamonowe (wegańska)drożdżówka, która zawsze się udaje (bez ograniczeń) Drożdżówki z tofu (wegańska) Jabłka w kruszonce (lakto-wege) Jabłecznik na kruszonce (lakto-wege) Drożdżówki - ślimaczki kokosowe (wegańska) Drożdżówka z rodzynkami i przekrętem (wegańska) Czekoladowa szarlotka z kruszonką (bez ograniczeń) Ciasto kruche z bakaliami i kruszonka (wegańska) Kruszonka na ciasto - jak zrobić (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~mmm 2016-05-22 13:14:39.171