7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Chili z cukinią, czerwoną fasolą i tofuBazowy przepis na szybkie chili. Dodatek tofu jest opcjonalny, wyniknął z potrzeby podniesienia wartości białkowej potrawy.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 4 porcje500 g ugotowanej czerwonej fasoli lub fasolka z puszki
1 mała cukinia (zamiennie ogórek) 3 pomidory/ słoiczek koncentratu 1 średnia cebula 2 papryczki jalapeno oliwa 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki chili sól pieprz 1 łyżeczka musztardy, najlepiej ostrej bazylia oregano liść laurowy smażone tofu (opcjonalnie): 200 g twardego tofu sos sojowy sok z 1/2 cytryny czosnek zioła (j.w.) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Soczyste burrito z czerwoną fasolą (wegańska)Ryż z czerwoną fasolą w pomidorach (wegańska) Salsa z czerwonych borówek z gruszką, cynamonem i chili (wegańska) Pierogi z fasolą, tofu i miętą (wegańska) Quinoa z czarną fasolą, cukinią, papryką i cebulą (wegańska) Zupa jarzynowa z cukinią, fasolą i curry (wegańska) Chili z pieczonym tofu i smażoną papryką (wegańska) Chili con tofu (z dodatkiem gorzkiej czekolady) (wegańska) Sałata z pomidorem, czerwoną fasolą i serem (lakto-wege) Bakłażan nieźle nafaszerowany czerwoną fasolą z ryżem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
mambrazoweoczy 2013-05-16 09:27:23.743