7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Makaron chiński na ostro



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 5

opakowanie chińskiego makaronu
2 marchewki
puszka czerwonej fasoli
1 cebula
5 dużych pieczarek
cynamon
kurkuma
chili
curry (wg uznania)
około 4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oliwy (może być zwykły olej)

Przygotowanie:

Obrać cebulę, pokroić w kostkę i smażyć przez chwilę na patelni na oliwie. W tym czasie zetrzeć marchewki, obrać i pokroić pieczarki w kostkę. Fasolkę opłukać i osuszyć. Przygotowane warzywa dodać do cebuli na patelni i dodać przyprawy: kurkumę, chili i curry. Podsmażać na patelni przez około 7 minut.

Makaron włożyć do miski, zalać wrzątkiem i dolać sosu sojowego. Przykryć i trzymać przez około 2 minuty, następnie odlać wodę i dodać makaron do warzyw na patelni. Wszystko wymieszać i dodać cynamon. Po około 5-7 minutach powinno być gotowe.

Smacznego !
Nadesłał(a) gosiak9506, dnia: 2011-08-20 12:54:09.001
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ostry sos chiński na bazie soku pomarańczowego (wegańska)
Makaron chiński z warzywami (po zabrzańsku) (wegańska)
Pikanta zupa chińska - chiński rosół z makaronem i kapustą pekińską (wegańska)
Chiński rosół ze wstążkami warzyw i makaronem nudle (wegańska)
Sałatka "Chiński mur" (z makaronem sojowym lub ryżowym) (wegańska)
Ostra sałatka z makaronem, smażonymi warzywami i ciecierzycą (wegańska)
Chińska jajecznica (ovo-wege)
Chińskie ciasteczka z wróżbą (ovo-wege)
Amarsotto z pieczarkami i mieszanką chińską (wegańska)
Fasolka szparagowa na sposób chiński (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas