7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasta marchewkowo-serowa

Doskonała pasta, a jej wykonanie jest banalnie proste. Znowu przepis od koleżanki...

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: 3

2 marchewki,
kawałek żółtego sera (wielkości pudełka zapałek),
2 ząbki czosnku,
1 łyżka majonezu

Przygotowanie:

Marchewki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach, ser również zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek.

Doprawić do smaku majonezem oraz ewentualnie solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać.

Wskazówki i uwagi:

Sera żółtego dodajemy tak naprawdę według uznania, ale należy pamiętać, że zdecydowanie dominującym składnikiem ma tu być marchewka.
Nadesłał(a) olgwie, dnia: 2011-08-28 11:18:31.49
Źródło/autor przepisu: koleżanka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Babeczki marchewkowe z kremem 'serowym' (wegańska)
Pasta "łososiowa" (marchewkowo-orzechowa) (wegańska)
Pasta serowa z majonezem i czosnkiem (bez ograniczeń)
Pasta marchewkowa lub brokułowa ze słonecznika na oko (wegańska)
Pasta marchewkowa (z pieczonej marchewki) z porem (wegańska)
Pasta serowa ostro-słodka (z czosnkiem i kukurydzą) (lakto-wege)
Pasta serowa z gruszkami i orzechami włoskimi (lakto-wege)
Pasta serowo-orzechowa do kanapek i krakersów (bez ograniczeń)
Obazda - bawarska pasta serowa z cebulką i mieloną papryką (lakto-wege)
Awanturka serowa (pasta twarogowa z zieleniną i selerem naciowym) (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas