7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:450 g świeżego szpinaku
200 g sera twarogowego 275 g mąki z ciecierzycy 3 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 1 łyżka startego świeżego imbiru 2 pokruszone suszone chili 1 łyżeczka kurkumy 0,5 łyżeczki garam masali 0.5 łyżeczki mielonej kolendry sól do smaku olej do smażenia Przygotowanie:Szpinak umyć, sparzyć zanurzając na kilka minut w gotującej się wodzie. Posiekać.
Rozgrzać tłuszcz, podsmażyć imbir i chili, dodać mielone pozostałe przyprawy i czosnek. Wrzucić posiekany ser i mieszając smażyć minutę, dodać szpinak. Doprawić solą, dodać mąkę i dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Poczekać aż ostygnie. Uformować kulki o średnicy 2,5 cm i usmażyć. Powinny być lekko brązowe. Odsączyć na sitku. Podawać np. z sosem pomidorowym.
Nadesłał(a) la_loba,
dnia: 2011-11-08 04:28:03.864
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kofta indyjska z kapusty (wegańska)Alu kofta (kofta z ziemniaków i kalafiora) (wegańska) Rozgrzewająca zupa indyjska (wegańska) Indyjskie curry w 15 minut (wegańska) Indyjska cykoria z tofu (wegańska) Indyjski miszmasz z batatem (wegańska) Lassi - indyjski napój jogurtowy (lakto-wege) Paratha - smażony chlebek indyjski (wegańska) Raita - indyjski dip miętowy (lakto-wege) Boskie indyjskie burgery z soczewicy (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |