7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:Mąka pszenna 20 dag.
Cukier 10 dag Margaryna 10 dag Jaja 2 szt. Śmietana 4-5 łyżek Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Tluszcz do blachy Masa kokosowa : Wiórki kokosowe 20 dag. Jaja 2 szt. Masło 20 dag. Cukier 10-15 dag Przygotowanie:Blachę płaską wysmarować tłuszczem. Margarynę utrzeć z cukrem oraz jajami na pulchną masę, dodać śmietanę, przesianą mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać i przełożyć na
blachę. Wiórki kokosowe, masło, jaja i cukier zagnieść jak na posypkę i nałożyć równomiernie na ciasto. Piec w piekarniku o temperaturze podobnej jak przy wypieku babek ucieranych.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Banany w cieście kokosowym (wegańska)Kokosowy paj (ciasto) (bez ograniczeń) Ciasto jabłkowo-kokosowe (bez ograniczeń) Ciasto kokosowo-jabłkowe z okary (wegańska) Eki - ciasto z masą kokosową (bez ograniczeń) Tarta / Ciasto z kremem kokosowym (wegańska) Śniadaniowe ciasto kokosowo-daktylowe (wegańska) Ciasto kokosowe (bez pieczenia) (lakto-wege) Sowy - ciasto ze śmietaną kokosową i owocami (wegańska) Sztandarowa babka czyli ciasto kokosowo-cytrynowe (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |