
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:ok. 850 g dyni (po obraniu i wydrążeniu)
2 dojrzałe banany 5 łyżek cukru 1/2 łyżeczki cynamonu 3-4 krople aromatu pomarańczowego ok. 20 łyżek mąki pszennej (u mnie pół na pół biała i pełnoziarnista) olej do smażenia Przygotowanie:
Dynię umyć, zetrzeć na drobnych oczkach tarki tak, by powstała pulpa. Jeśli dynia jest bardzo soczysta, to odlać sok, by masa była wilgotna, ale nie pływała w soku. Zetrzeć na tarce banany. Dodać cukier, cynamon, aromat i dokładnie wymieszać. Na koniec wsypywać po ok. 5 łyżek mąki, aż do uzyskania gęstej konsystencji.
Smażyć placki na dobrze rozgrzanym oleju, inaczej przywrą do patelni. Podawać z cukrem pudrem. Wskazówki i uwagi:Placki z dyni wpijają dość dużo oleju, dlatego ja, by pozbyć się jego nadmiaru, już po usmażeniu umieszczam placki między arkuszami papieru śniadaniowego i delikatnie naciskam.
![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Placki dyniowo-zmieniaczane (ovo-wege)Placki bananowe dla Wojtka (wegańska) Słoneczne placki ziemniaczane (z żółtym serem, sezamem i płatkami owsianymi) (bez ograniczeń) Słoneczna sałatka owocowa (wegańska) Słoneczna kasza jaglana z daktylami (wegańska) Ciasto dyniowe (wegańska) Dyniowa słodycz (wegańska) Farsz dyniowy (wegańska) Gnocchi dyniowe (wegańska) Słoneczna kasza (gryczana z jęczmienną i słonecznikiem) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
ijkat 2011-12-28 14:47:23.985