7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:śliwki węgierki 50 dag
masło 10 dag cukier 15 dag cukier waniliowy 1 paczka jaja 3 szt. mąka pszenna 8 dag mąka krupczatka 4 dag tłuszcz i bułka tarta do wysypania formy cukier puder do posypania wierzchu 5 dag Przygotowanie:Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodając w trakcie ucierania po jednym żółtku. Po dokładnym utarciu dodać przesianą mąkę, dokładnie wymieszać i dodać ubite na sztywną pianę białka jaj. Białka z ciastem dokładnie wymieszać, aby nie popsuć struktury piany, po czym włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Forma powinna być wyższa niż poziom ciasta.
Na wierzch ciasta nałożyć opłukane i wydrylowane z pestek owoce. Ciasto włożyć do piekarnika i piec w średniej temperaturze podobnie jak babkę. Po upieczeniu i wystudzeniu wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem. Wskazówki i uwagi:Ciasto to można piec również z krajowymi brzoskwiniami, morelami, jabłkami lub owocami mieszanymi.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ciasto tyle-ile (ucierane) (ovo-wege)Ciasto ucierane z jabłkami (bez ograniczeń) Ciasto ze śliwkami (wegańska) Orzechowiec - ucierane ciasto z orzechami laskowymi (wegańska) Śliwka z czekoladą w kruchym cieście (wegańska) Puszyste ciasto z owocami (np. ze śliwkami) (wegańska) Ciasto ze śliwkami lub rabarbarem i truskawkami (z kruszonką) (bez ograniczeń) Ciasto marchwiowe z czekoladą i suszonymi śliwkami (bez ograniczeń) Ciasto sojowe (ze zmieloną soją) z jabłkami lub śliwkami (bez ograniczeń) Ciasto pszenne przekładane świeżymi owocami (np. śliwkami) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |