7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Dynia marynowana z goździkami, cynamonem i estragonemPotrawa śląska.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:dynia dojrzała średnia 1 szt.
ocet 6% 3/4 szklanki cukier 5 łyżeczek sól 1 łyżeczka woda 2,5 szklanki goździki cynamon w lasce estragon Przygotowanie:Dynię umyć, obrać z twardej skóry i luźnego miąższu, usunąć pestki, pokroić w kostkę o grubości 1cm x 1cm, wrzucić do wrzącej wody na ok 3-5 minut. Osączyć na sicie i wystudzić.
Przełożyć do czystych słoików i przygotować zalewę z wody, cukru, soli i przypraw według smaku. Zalewę zagotować i gorącą zalewać ułożoną w słoikach dynię. Słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować ok.15 minut.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:Nowe komentarze:
pychota zrobilem i sprobowalem
autor anonimowy 2003-09-10 00:00:00.0
sprawdzimy
autor anonimowy 2003-08-24 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa ze śliwek z cynamonem i goździkami (lakto-wege)Dynia marynowana - kompot z dyni (wegańska) Herbata imbirowa z cynamonem i goździkami (rozgrzewajaca) (wegańska+miód) Chutney jabłkowy z cynamonem, goździkami i cayenne (wegańska) Zupa marchwiowa z estragonem (wegańska) cukinia pachnąca estragonem (wegańska) Kompot jabłkowy z goździkami (wegańska) Dynia z papryką (wegańska) Aromatyczna dynia (wegańska) Dynia curry (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja 2010-03-16 15:58:26.43