7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Wegetariańskie chilli a'la leczo (z bakłażanem, cukinią i papryką)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 8-10 porcji1 puszka drobnej białej fasoli (250 g)
1 puszka czerwonej fasoli (250 g) 1 puszka pomidorów krojonych (400 g) lub 1 kartonik przecieru pomidorowego (390 g) 1 bakłażan (ok. 500 g) 2 średnie cukinie 2 duże czerwone papryki 2 średniej wielkości cebule 3 ząbki czosnku 1-2 ostre papryczki jalapeño (w zależności od ostrości) 1 cytryna: 3 łyżki soku i starta skórka 1/3 szklanki posiekanej świeżej kolendry (lub pietruszki) oliwa z oliwek do smażenia 2 łyżki posiekanego świeżego oregano lub 2 łyżeczki suszonego 1 łyżka kminku 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego 1 łyżeczka cukru 1-2 łyżki chili w proszku sól świeżo zmielony czarny pieprz + duży garnek (ok. 5-6 litra) o grubym dnie Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Wegetariańskie chilli na piwie (wegańska)Zapiekanka amarantusowa z cukinią, bakłażanem, papryką i serem mozarella (lakto-wege) Kuskus z tofu, bakłażanem, cukinią, papryką i innymi warzywami (wegańska) Leczo z ziemniakami i cukinią (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Chilli Con Carne w wersji wegetariańskiej (lakto-wege) Pikantne leczo z cukinią i pieczarkami (wegańska) Sos z bakłażanem, pomidorami i papryką (wegańska) Warzywne danie z brokułem, bakłażanem, cukinią i pomidorami (wegańska) Zapiekanka ryżowa z cukinią, bakłażanem i pomidorami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |