7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kolorowe wytrawne muffiny pełne warzywWilgotne muffiny z mąki pszennej zwykłej i orkiszowej pełnoziarnistej.
Średnia ocena:
[5.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [3]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 12-15 sztuk200 g mąki pszennej
100 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 3 kopiaste łyżeczki zmielonego siemienia lnianego 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego 1/4 łyżeczki papryki słodkiej 2 łyżeczki oregano suszonego ok. 400 ml mleka (zwykłego lub roślinnego) 125 ml oleju 1/2 łyżeczki ostrej musztardy (np. "rosyjskiej") 1 duży ząbek czosnku ok. 100 g czerwonej papryki ok. 100 g kabaczka (bez skórki) garść czarnych oliwek ok. 1/2 średniego brokuła tłuszcz do posmarowania foremek muffinkowych Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Kolorowa "meksykańska" sałatka z brokułem i warzywami konserwowymi (lakto-wege)Kolorowy obiad - makaron z cukinią i mieszanką warzyw (wegańska) Wytrawne brie (lakto-wege) Wytrawne jabłka w cieście (lakto-wege) Wytrawna zupa migdałowa (wegańska) Sałatka "wytrawna rozkosz" ;-] (wegańska) Muffiny cukiniowe (wegańska) Czekoladowe muffiny (wegańska) Muffiny bananowe (wegańska) Pełne energii pomidory zapiekane z młodym szpinakiem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~saYgonka 2012-06-14 10:18:01.214