
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:150 g kalafiora
150 g fasolki szparagowej 1 średnia marchewka 1 średnia cebula 4 liście kapusty pekińskiej 1 mały por olej do smażenia 3-4 łyżki sosu sojowego przyprawy do smaku (np. sól, pieprz) 100 g makaronu sojowego masło do smażenia 2 jajka Przygotowanie:
Ugotować na parze kalafiora w małych różyczkach, fasolkę szparagową oraz marchewkę pokrojoną w kostkę - mają być półtwarde.
Rozgrzać tłuszcz, podsmażyć na nim cebulę pokrojoną w kostkę, dodać kapustę pekińską pokrojoną w kostkę większą od cebuli, pora w plasterkach oraz pozostałe warzywa (tj. kalafiora, fasolkę, marchewkę). Dodać sos sojowy oraz przyprawy do smaku. Całość smażyć ok. 10 min. często mieszając. W czasie smażenia warzyw przygotować makaron sojowy według przepisu na opakowaniu. Najlepiej jest go nieco pokruszyć. Gdy makaron jest gotowy, można go jeszcze lekko podsmażyć na patelni na maśle. Jajka roztrzepać i wylać na patelnię. Wymieszać i smażyć całość do momentu aż jajka się lekko zetną.
Nadesłał(a) julenkaaa,
dnia: 2011-09-21 16:05:23.385
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ostra sałatka z makaronem, smażonymi warzywami i ciecierzycą (wegańska)Risotto z groszkiem ze smażonymi warzywami (wegańska) Sajgonki z piekarnika z makaronem sojowym, grzybami mun, warzywami i wkładką sojową (wegańska) Sałatka gyros z marynowanymi, smażonymi kotletami sojowymi (wegańska) Ryż z krótko smażonymi warzywami w stylu chińskim (wegańska) Grzanki w jajku (ovo-wege) Makaron ze szparagami i kotlecikami sojowymi (wegańska) Warzywa sezamowe z makaronem sojowym (wegańska) Makaron razowy z sojowym pesto (wegańska) Zapiekanka z warzyw i kotletów sojowych (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |