7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Tarta/zapiekanka z kaszy kukurydzianej z dynią i salsą pomidorowąPyszne, pożywne i zdrowe danie, efektownie kolorowe, więc nadaje się dobrze na przyjęcie. Jedyny warunek, aby podać je w ładnych kawałkach to cierpliwość, bo aby ją pokroić trzeba poczekać aż zupełnie wystygnie i stężeje.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: 8-102-3 łyżki oleju
150 g kaszy kukurydzianej 750 g miąższu dyni hokkaido (po oczyszczeniu) 150 g twarożku koziego 1 cebula, drobno posiekana 1 ząbek czosnku 1/2 l bulionu warzywnego sól, pieprz, słodka papryka 1 pęczek natki pietruszki na salsę: duży pomidor kilkanaście czarnych oliwek oliwa i ocet winny sól, pieprz Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Bezglutenowa "pizza" z kaszy kukurydzianej (wegańska)Serdeczne kotleciki z kaszy kukurydzianej (ovo-wege) Zupa pomidorowo-kukurydziana (wegańska) Dziki ryż z salsą pomidorowo-cebulową na zimno (lub gorąco) (wegańska) Paluszki (krokiety) z Silden, z pieczarek i kaszy kukurydzianej (wegańska) Romby kukurydziane - kluski z kaszy kukurydzianej (wegańska) "Surowy" sos pomidorowo-kukurydziany do makaronu (wegańska) Zapiekanka z brokuła, kaszy i pieczarek (lakto-wege) Zapiekanka z kaszy gryczanej i twarogu (lakto-wege) Czosnkowo-pomidorowe kotleciki z kaszy jęczmiennej (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |