7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pigwa (a właściwie pigwowiec) do herbatyDla smaku i zdrowia :) Do herbaty jest o wiele lepszy niż cytryna - nie tylko odpowiednio kwaśny, ale też wspaniale aromatyczny :) No i bardzo zdrowy - polecany na przeziębienia! Oczywiście, zastosowań jest o wiele więcej. Pigwowiec wspaniale podnosi walory smakowe jabłek - dlatego warto go dodawać do kompotu, jabłek na szarlotkę i robiąc dżemy, nie tylko jabłkowe. Można też go używać do keksa czy innych ciast razem lub zamiast owoców kandyzowanych.
Średnia ocena:
[5.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [4]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 4 i pół słoiczka po 200 ml1 kg pigwowca potocznie zwanego pigwą, choć to 2 zupełnie inne rośliny [*]. Zebrany po pierwszych przymrozkach będzie pomarszczony, bardziej soczysty i miękki, dzięki czemu łatwiej będzie wykrawać gniazda nasienne. Zebrany wcześniej swobodnie może poleżeć kilka tygodni, zwłaszcza jeśli jest zielonkawy, to dojrzeje.
5 dość czubatych łyżek cukru Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Pigwa smażona do herbaty - zwykła lub korzenna (wegańska)Mrożona herbata II (wegańska+miód) Herbata z miodem (wegańska+miód) Herbata "zimowa" (wegańska) Mrożona herbata (wegańska+miód) Herbata grejpfrutowa (wegańska & RAW) Sałatka (a właściwie surówka) z pomidorów z czosnkiem (wegańska & RAW) Bulion / wywar z białych szparagów (a właściwie obierek) (wegańska) Herbata po angielsku (z mlekiem) (lakto-wege) Aromatyczna herbata pomarańczowa (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Janusz 2019-11-03 21:30:40.574