
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Cukiniowa tartaPrzepis polecony przez moją przyjaciółkę z Francji.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:ciasto:
1 i 1/2 szklanki mąki 100 g masła szczypta soli woda lub mleko, ok. 3/4 filiżanki farsz: 5 średniej wielkości cukinii 1/2 szklanki tartego parmezanu 1/2 szklanki tartego sera gruyere 1/2 szklanki śmietanki UHT 1 cebula 3 jajka sól i pieprz oliwa z oliwek Przygotowanie:
CIASTO:
Topimy masło i łączymy je z mąką i wodą na gładką masę. Uformowaną kulę wkładamy na chwilę do lodówki. Foremkę do tarty smarujemy masłem, wypełniamy ją ciastem. Następnie nakłuwamy ciasto widelcem, aby podczas pieczenia nie powstawały bąbelki. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok. 8 min. FARSZ: Kroimy cukinie na cienkie plasterki. Cebulę złocimy na patelni, następnie dodajemy do niej pokrojone cukinie i solimy - dusimy aż zmięknie. W misce mieszamy jajka, sery, śmietankę, sól i pieprz. Następnie do tej samej miski dodajemy cukinie z cebulką i mieszamy. Farsz wylewamy do formy z ciastem - wkładamy do piekarnika i pieczemy aż będzie złoty. ![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Wiosenna tarta brokułowo-cukiniowa (lakto-wege)Muffiny cukiniowe (wegańska) Zupa cukiniowo-pomidorowa z maślanką (lakto-wege) Placki cukiniowo-pieczarkowo-twarogowe (bez ograniczeń) Lasagne pieczarkowo-paprykowo-cukiniowa (wegańska) Farsz cukiniowo-pieczarkowy (np. do naleśników) (wegańska) Leczo cukiniowo-paprykowe z makaronem (wegańska) Spaghetti cukiniowe (z duszonymi warzywami) (wegańska) Wegańskie sajgonki z sosem cukiniowym (wegańska) Zielona danie szpinakowo-cukiniowe (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Beata 2013-12-23 10:57:09.861