7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kotlety z bakłażana

Bakłażana nie trzeba piec. Kotleciki są rewelacyjne!

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

bakłażan/y
mąka razowa pszenna lub orkiszowa
oregano
czosnek
sól
opcjonalnie ser feta

Przygotowanie:

Bakłażana obrać, pokroić w dużą kostkę i gotować ok. 15 minut, tak żeby zrobił się miękki i ciemny. Po ugotowaniu odcedzić. Zmiksować blenderem ręcznym lub posiekać drobno nożem.

Dodać sporo oregano, zmiażdżony czosnek, pokruszony ser feta (dla lakto-wege) i mąki tyle, żeby uzyskać masę na kotlety. Dosolić do smaku. Formować kotlety i normalnie smażyć.
Nadesłał(a) Iwo-na, dnia: 2011-11-07 21:22:32.486
Źródło/autor przepisu: Sibille
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety z bakłażana w kokosowej panierce (ovo-wege)
Kotlety z bakłażana z egzotycznej marynaty (wegańska)
Grillowane roladki z bakłażana i z cukinii (lakto-wege)
Musaka z fasoli, soczewicy i bakłażana (bez ograniczeń)
Kotleciki z bakłażana w ziołowej panierce (wegańska)
Baba - pasta/ dip z bakłażana i tahini (wegańska)
Szaszłyki z cukini, bakłażana, papryki i pieczarek (grill) (wegańska)
Pasta z pieczonego bakłażana z czosnkiem i oregano (wegańska)
Baba - pasta/ dip z bakłażana i tahini z warzywami (wegańska)
Zaalouk - sałatka marokańska z pieczonego bakłażana i pomidorów (tzw. kawior z bakłażanów) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas