7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa-krem z dyni hokkaidoMoja Teściowa mówi, że dynia lubi czosnek i chili. Oto jej sposób na jedną z najsmaczniejszych odmian dyni.
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:dynia hokkaido i seler korzeniowy lub naciowy (lub obydwa)
w proporcji prawie 1:1, tylko dyni trochę więcej cebula sporo czosnku chili w proszku (lub inna ostra papryka) sól bulion warzywny opcjonalnie Przygotowanie:Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na złoto. Dodajemy przeciśnięty czosnek, smażymy jeszcze chwilę. Potem wrzucamy seler i dynię (można z łupiną) pokrojone w kostkę. Seler korzeniowy można zetrzeć na tarce.
Zalewamy wszystko woda i solimy. Gotujemy do miękkości. Miksujemy. Doprawiamy solą, bulionem. Chili nie żałować. Wskazówki i uwagi:Jeszcze nigdy nie próbowałam, ale z innymi odmianami dyni możne też byłoby dobre.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa krem z dyni (wegańska)Piwna zupa-krem z dyni (lakto-wege) Zupa-krem z dyni i włoszczyzny (wegańska) Zupa-krem z dyni z ziołami (wegańska) Zupa-krem z dyni z mlekiem (wegańska) Zupa-krem z dyni ze szczypiorkiem i pestkami (lakto-wege) Zupa-krem z dyni, ziemniaków i pora (wegańska) Zupa-krem z dyni, prosta i pyszna (wegańska) Zupa-krem z dyni z ziemniakami i pasternakiem (wegańska) Mus (zupa-krem) z dyni z pomidorem i mlekiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |