7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Podkład (nie kruchy) do ciasta z warzywamiDo ciasta pasują wszelkiego rodzaju warzywa.
Średnia ocena:
[5.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 filiżanki(150 ml) mąki
ok. 1 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 filiżanki oleju 3/4 filiżanki mleka roślinnego (lub zwykłego) sól do smaku Przygotowanie:Wszystkie składniki wymieszać rękoma, wyrobić. Ciasto nie powinno kleić się do rąk. W razie potrzeby dodać mąki.
Ciasto rozłożyć na dużej blaszce, wyłożyć na nie wcześniej podduszone warzywa i piec ok. 20 minut w 180-200°C. Wskazówki i uwagi:1. Z tych składników ciasto wychodzi dość cienkie. Osobiście pasuje mi takie, ale można stosunkowo powiększać ilości lub wziąć szklankę jako miarkę.
2. Co do warzyw polecam zasmażyć cebulę i czosnek i dodać warzywa według upodobań lub sezonowości, np.: mangold; dynia; cukinia; papryka; szpinak, itd. Wszelkie miksy warzywne dozwolone, plus pomidorek oczywiście :-) Warzywa nie powinny być zbyt "mokre". Doprawić według upodobań. 3. W wersji ovo-wege można wylać na warzywa 3-4 roztrzepane jajka. 4. W wersji lakto-wege można dodać ser według uznania.
Nadesłał(a) luna-77,
dnia: 2011-11-28 21:15:54.127
Źródło/autor przepisu: Opakowanie przyprawy do pizzy
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Cukinia w cieście z pieczonymi warzywami (wegańska)Kruchy mazurek z kremem kajmakowym i powidłami (lakto-wege) Kotlety z kotletów sojowych i warzyw, w cieście z jajka i mąki ziemniaczanej (ovo-wege) "Sajgonki" z ciasta francuskiego z duszonymi warzywami, kiełkami i groszkiem (bez ograniczeń) Kotleciki z warzyw (ovo-wege) Gołąbki z warzywami (ovo-wege) Soja w warzywach (wegańska) Jajka z warzywami (bez ograniczeń) Krem z warzyw (wegańska) Okra z warzywami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Ewa 2012-07-09 22:00:48.75