7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Gallopinto - ryż z czarną fasolą

Wróciłem niedawno z podróży po Ameryce Środkowej, gdzie w Nikaragui na śniadanie serwowali Gallopinto. Pod tak ciekawą nazwą krył się ryż z czarną fasolą. W Kostaryce dodawano jeszcze ser. To bardzo smaczne danie, polecam.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

czarna fasola w puszce (albo możemy ugotować fasolkę pinto - można dostać w sklepach ze zdrową żywnością)
pełnoziarnisty ryż
cebula
oliwa

Przygotowanie:

Ryż gotujemy zgodnie z przepisem. Cebulę (dużą) kroimy w kostkę i smażymy - musi się zeszklić. Fasolkę odcedzamy na sitku.

Kiedy ryż się ugotuje łączymy wszystkie składniki na patelni przyprawiamy do smaku, podsmażamy i gotowe.
Nadesłał(a) wojciech100, dnia: 2011-12-15 18:57:46.992
Źródło/autor przepisu: internet i własna obserwacja
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Leczo z czarną fasolą (wegańska)
Quinoa z czarną fasolą, cukinią, papryką i cebulą (wegańska)
Papryka nadziewana ryżem i fasolą (wegańska)
Ryż z czerwoną fasolą w pomidorach (wegańska)
Brokuł dla Wojtka (z ryżem i czarną gorczycą) (wegańska)
Kabaczek faszerowany ryżem z czarną gorczycą i np. groszkiem (wegańska)
Bakłażan nieźle nafaszerowany czerwoną fasolą z ryżem (wegańska)
Sałatka z czarnej fasolki, ryżu i warzyw w pikantnym sosie (wegańska)
Gołąbki z ryżem i czerwoną fasolą w sosie pomidorowo - kokosowym (wegańska)
Pieczona czarna rzepa (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas