
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Ryż z parowaruNajlepszy sposób na sypki ryż - ryż z parowaru. Sama odkryłam niedawno, ale gorąco polecam!
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:ryż (basmati, jaśminowy, brązowy lub inny)
wrzątek ew. sól Przygotowanie:
Ryż opłukać, wsypać do płaskiego naczynka i ustawić w parowarze (nie wiem, jak inne, ale mój parowar miał takie naczynko w komplecie). Można posolić, jeśli ktoś czuje potrzebę - wtedy sól trzeba wymieszać z ryżem (mnie smakuje bez soli).
Zalać ryż wrzątkiem, tak aby przykrywał go na ok. 0,5 cm. Zakryć, włączyć parowar na 15-17 minut. Zajrzeć po ok. 10 minutach, sprawdzić, czy na dnie naczynka zostało jeszcze trochę wody. Jeśli nie - dodać niewielką ilość. Po wyłączeniu parowaru pozwolić ryżowi trochę odparować, rozdrobnić widelcem, podawać. ![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Ja robie tak samo tylko w tym wrzatku rozpuszczam kostke rosolowa, super wychodzi doprawiony zwlaszcza do dan chinskich.
~gosienka 2012-04-28 17:08:55.098 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ryż z jagodami (lakto-wege)Ryż po Kantońsku (ovo-wege) Soczewica z ryżem (wegańska) Ryż pomidorowy (wegańska) Ryż z cieciorką (wegańska) Ryż z cukinią (wegańska) Pomidorowa z ryżem (wegańska) Ryż po irańsku (wegańska) Majonez z ryżu (wegańska) Ryż a la Motek (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Iwan 2015-07-29 16:09:17.939