
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 dojrzałe banany
1-2 niezbyt czubate łyżki kakao holenderskiego (gorzkiego) lub ostatecznie granulowanego (słodzonego) Przygotowanie:
1 banana rozgnieść widelcem lub przy pomocy blendera (w 2-gim przypadku łatwiej będzie otrzymać idealnie gładką masę). Dodać kakao i wymieszać.
Drugiego banana obrać ze skórki, odciąć ciemną końcówkę, ew. przekroić wzdłuż, pokroić na plasterki, wymieszać. Lub zmiksować oba banany razem. Wskazówki i uwagi:Jeśli użyliście kakao holenderskiego i deser wydaje się wam niewystarczająco słodki, można oczywiście posłodzić odrobinkę. Jednak ładnie dojrzałe banany to słodycz gwarantowana :)
W gorące dni przed podaniem można jeszcze schłodzić. Smacznego :-) ![]() Źródło/autor przepisu: podpatrzone w barze Vega :-)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Jak dla mnie za mdły,może trochę cytrynki?
~elll 2013-11-12 12:02:08.586 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ojej,nie pomyślałabym, że to takie pyszne. zrobiłam z jednego banana i zasłodziłam się okropnie :) myślę, że fajną opcją będzie wrzucenie takiego kremu na wierzch owsianki/kaszki na śniadanie :) majczi 2013-11-05 19:54:18.971 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Koktajl bananowy lub bananowo-kakaowy (wegańska & RAW)Sos miodowo-kakaowy (polewa) do deserów (wegańska+miód) Deser bananowy z dodatkami (lakto-wege) Deser bananowo-miętowy (wegańska) Deser (mus) bananowo-pomarańczowy (lakto-wege) Deser bananowo-jogurtowy antystresowy (bez ograniczeń) Bananowe tahini - krem (deser "sezamkowy") (wegańska) Zapiekany deser jabłkowo-bananowo-cynamonowy (wegańska) Budyń kakaowy lub karobowy (wegańska) Sos czekoladowy (kakaowy) (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja 2013-11-12 12:40:46.01