7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa wiosenna z makaronem szpinakowym

Wariacja na temat tradycyjnego rosołu.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

3 marchewki
2 pietruszki
kawałek selera
por
ząbek czosnku
cebula
szklanka zielonego groszku mrożonego
łyżka suszonej pietruszki
łyżka suszonego lubczyku
2 łyżki masła
3 łyżki oliwy z oliwek
świeżo mielony czarny pieprz
papryka słodka
1/2 łyżeczki soli
makaron szpinakowy

Przygotowanie:

Włoszczyznę, cebulę i czosnek obieramy i wkładamy do garnka. Dodajemy masło, oliwkę, sól, zalewamy wodą i gotujemy ok. 30 minut na małym ogniu.

Kiedy wywar będzie gotowy wyjmujemy warzywa, a do zupy dodajemy groszek, pietruszkę, lubczyk i pozostałe przyprawy. Gotujemy jeszcze kilka minut, aż groszek będzie miękki. Ugotowaną w wywarze marchewkę kroimy w kostkę i dodajemy ponownie do garnka.

Zupę podajemy z makaronem szpinakowym.
Nadesłał(a) Zielona, dnia: 2012-01-14 12:22:26.719
Źródło/autor przepisu: http://zielonawsrodludzi.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

wyglada cudownie !
agnmid 2012-04-19 20:18:46.208

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Lekka, wiosenna, szpinakowa (lakto-wege)
Wiosenny twarożek z makaronu... (wegańska)
Zupa szpinakowa z lubczykiem (wegańska)
Makaron z wegańskim sosem szpinakowym (wegańska)
Zupa szpinakowa/pokrzywowa z kluseczkami (wegańska)
Zupa szpinakowa z czosnkiem, zabielana (lakto-wege)
Makaron z sosem pieczarkowo-szpinakowym i tofu (wegańska)
Wiosenna zupa z kapusty, marchewki i kalarepki z ziemniakami (lakto-wege)
Zupa jarzynowa wiosenna z kluskami lanymi (bez ograniczeń)
Zupa jarzynowa wiosenna - ze szczawiem, sałatą i natką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas