
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:250 g świeżego szpinaku lub szpinak mrożony
100 g masła szczypta soli Przygotowanie:
Szpinak myjemy, obrywamy łodyżki, gotujemy krótko w lekko osolonej wodzie. Odsączamy z wody. Można użyć także szpinaku mrożonego szatkowanego, jednak musi być dokładnie rozmrożony i odsączony z całej wody.
Szpinak rozcieramy widelcem i ostudzony mieszamy z miękkim masłem. Wskazówki i uwagi:Polecam dodać szczyptę gałki muszkatołowej, imbiru lub garam masala.
![]() Źródło/autor przepisu: E. Monspart, M. Salamon, Gotujmy inaczej, Warszawa 1987.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Masło grzybowe (lakto-wege)Kapusta na maśle (lakto-wege) Masło orzechowe 4 (wegańska) ,,Masło" pomidorowe (wegańska) Masło z awokado z czosnkiem (wegańska) Zielone masło (ziołowe) (lakto-wege) Czosnkowe masło z awokado (wegańska) Masło (pasta) z awokado (wegańska) Masło z orzeszków ziemnych (wegańska) Masło orzechowe Rogera (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |