7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:1 i 1/3 szkl. mąki pszennej
2/3 szkl. mąki z amarantusa 1 kostka margaryny 1/2 szkl. wody, w wersji lato-ovo można zastąpić mlekiem 2 szkl. cukru 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jaja zapach rumowy popping amarantusowy do posypania Przygotowanie:Wodę (ew. mleko), margarynę, cukier i kakao zagotować w rondelku; podzielic na dwie części. Po ostudzeniu do jednej z nich dodać mąkę, proszek do pieczenia, żółtka, zapach. Wyrobić ciasto i delikatnie wymieszac z pianą z białek.
Ciasto piec ok. 50 min. Pozostałą część masy kakaowej wykorzystać jako polewę. Posypać ciasto poppingiem.
Nadesłał(a) patrycccja,
dnia: 2000-09-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka z festiwalu nauki 2000 z wykładu "amarantus na polskim stole"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Murzynek (bez ograniczeń)Murzynek marchewkowy (ovo-wege) Murzynek na kefirze (bez ograniczeń) "Cygan" czy "Murzynek" (wegańska) Murzynek zwyczajny (bez ograniczeń) Murzynek "vegan" (wegańska) Murzynek z jabłkami i orzechami (ovo-wege) Murzynek słodki i prosty (lakto-wege) Murzynek mojej mamy (bez ograniczeń) Witariańskie ciasto murzynek (wegańska & RAW) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |