7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
"Pesto" słonecznikowo-szpinakoweNa pomysł wpadłam po przeczytaniu kilku przepisów na pesto, w niektórych występował szpinak, a w niektórych słonecznik, ale nigdy razem.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 4niecała filiżanka słonecznika
około pół paczki mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku (nie jest konieczny) oliwa Przygotowanie:Prażymy słonecznik z solą na suchej patelni, po czym zalewamy wrzątkiem (odrobina, nawet nie musi całkiem zakrywać) i odstawiamy na chwilę.
Na drugiej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy zmiażdżony czosnek i po chwili szpinak i na małym ogniu "rozmrażamy" go. Solimy. Jak już się zamieni w papkę dodajemy słonecznik i trzymamy na gazie aż wyparuje większość wody (ma się "prawie przypalić"). Przekładamy do innego naczynia i blendujemy aż słonecznik zamieni się w małe grudki (można dodać jeszcze łyżkę - dwie oliwy jak ktoś lubi). Wskazówki i uwagi:Mam nadzieję, że wiosną uda mi się przetestować wersję ze świeżym szpinakiem.
Nadesłał(a) tiny,
dnia: 2012-02-04 15:52:22.575
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pesto bazyliowo-szpinakowe z migdałami (raw food, witariańskie) (wegańska & RAW)Pesto (wegańska) Pasta słonecznikowa (wegańska) Śmietana słonecznikowa (wegańska & RAW) Mleko słonecznikowe (wegańska) Sos pesto (lakto-wege) Pesto z cukinii (bez ograniczeń) Domowe pesto (lakto-wege) Brokuły w słonecznikowym sosie (lakto-wege) Pasta słonecznikowa by Eduarda (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
MagdaM 2016-01-07 05:22:45.117