7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa śniadaniowa ("kaszka") amarantusowa



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

30 g suchych nasion amarantusa
250 g mleka
cukier i/lub sól do smaku

Przygotowanie:

Nasiona amarantusa zalać wodą wrzącą w stosunku 3:1, a następnie pozostawić w temperaturze pokojowej bez dalszego ogrzewania na ok. 30-40 min.

Następnie odcedzić i gotować w podanej ilości mleka przez ok. 25 min. do uzyskania miękkiej konsystencji. Dodać do smaku cukier i/lub sól.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka z Festiwalu Nauki 2000 z wykładu "Amarantus na polskim stole"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

zupa jest super!!!!
autor anonimowy 2007-03-17 00:00:00.0

warto spróbować popping od tego przepisu ;-))))Całkiem cosik nowego ;-)
~kameljanda 2002-08-20 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kaszka śniadaniowa z gotowanego amarantusa (wegańska)
Zupa amarantusowo-porowa (wegańska)
Zupa śniadaniowa miso (wegańska)
Prosta zupa szparagowa z kaszką kukurydzianą (wegańska)
Zupa śniadaniowa na chłodne poranki (lakto-wege)
Kaszka pełna witamin (wegańska)
Wafel amarantusowy (lakto-wege)
Babka amarantusowa (bez ograniczeń)
Ciastka amarantusowe (bez ograniczeń)
Kluski amarantusowe (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas