7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:200g maki pszennej
50 g maki z amarantusa 300 g ugotowanego ziarna amarantusa 50 g poppingu z amarantusa 200 g masła 200 g ckru pudru 5 jaj 15 g proszku do pieczenia 100 g rodzynek 100 g migdałów 100 g suszonych moreli 70 g suszonych śliwek 10 kropel aromatu pomarańczowego szczypta soli Przygotowanie:Migdały sparzyć, obrac ze skórki i posiekać. Suszone owoce opłukać, pokroić i obtoczyć w mące. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Potem dodać mąke pszenną i z amarantusa, popping, ugotowany amarantus oraz proszek do pieczenia i bakalie. Dobrze wymieszać i na koniec dodać ubitą pianę z białek.
Forme wyłożyc pergaminem, wylać ciasto. Naciąc je wzdłuz nożem. Piec godzinę w temp. 190 o.
Nadesłał(a) patrycccja,
dnia: 2000-09-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka z festiwalu nauki 2000 z wykładu "amarantus na polskim stole"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Keks (wegańska)Keks, który zawsze wychodzi (bez ograniczeń) Szybki keks z owocami (ovo-wege) Herbaciany przysmak / keks (wegańska) Keks z kaszy jaglanej (wegańska) Sałatka z amarantusem 2 (wegańska+miód) Amarantus z owocami (lakto-wege) Biszkopt z amarantusem (ovo-wege) Murzynek z amarantusem (ovo-wege) Placuszki z amarantusa (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |