7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
"Tajska" zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym i warzywamiPycha! Zachęcam do eksperymentowania z innymi warzywami, choć dynia z kapustą pekińską świetnie współgrają z całością :) Z ich dodatkiem zupa od razu ładniej wygląda i ma bardziej urozmaiconą fakturę.
Średnia ocena:
[4.571428571428571
z 7 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [10]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 4 porcje1,5 szkl. soczewicy
duża marchewka porównywalnie duża pietruszka kawałek pora - zielona część będzie atrakcyjniejsza kolorystycznie (ok. 10 cm) kawałek dyni (ok. 2 szkl. po pokrojeniu) 4 liście kapusty pekińskiej puszka (400 ml) mleka kokosowego (niezbyt rozwodnionego - najlepiej ok. 60%) 2-3 łyżki oleju do smażenia 4 szkl. wody 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka soku z cytryny sól - ok. 4 płaskich łyżeczek pieprz chili - 2-3 szczypty lub więcej ew. inne przyprawy do smaku, np. imbir, curry, olej sezamowy ew. natka kolendry do posypania Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym i sokiem z limonki (wegańska)Zupa-krem z czerwonej soczewicy z ziemniakami i mlekiem kokosowym (wegańska) Jesienna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, curry i imbirem (wegańska) Nudle z warzywami w tajskim stylu (wegańska) Zupa-krem dyniowa z imbirem i mlekiem kokosowym (wegańska) Zupa-krem kukurydziana z curry i mlekiem kokosowym (wegańska) Zupa marchewkowa z imbirem i mlekiem kokosowym - delicje! (wegańska) Zupa-krem z brokułów z mlekiem kokosowym (wegańska) Makaron ryżowy z warzywami w sosie na mleku migdałowym i oleju kokosowym (wegańska) Brązowy ryż z warzywami w sosie na mleku migdałowym i oleju kokosowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja 2013-10-04 20:43:56.999