7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Makaron razowy z sosem pomidorowo-paprykowo-pieczarkowym

Pyszny i szybki makaron razowy z sosem.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

200 g makaronu razowego
papryka
0,5 l przecieru pomidorowego lub 250 g koncentratu
kilka średnich pieczarek
cebula
sól, chili, koperek
oliwa

Przygotowanie:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie.

Podsmażyć cebulę, pieczarki i paprykę. Gdy papryka będzie miękka, zalać zawartość patelni przecierem pomidorowym. Dodać chili, posolić.

Na talerze wyłożyć makaron, dodać sos, obficie posypać koperkiem.
Nadesłał(a) Luna7, dnia: 2012-04-01 18:13:10.291
Źródło/autor przepisu: przepis własny
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos pomidorowo-paprykowo-pieczarkowy (do kopytek itp.) (wegańska)
Sos sojowo-pomidorowo-paprykowy do makaronu, kasz (wegańska)
Makaron razowy w bardzo pomidorowym sosie (wegańska)
Sos paprykowo-pomidorowy z ciecierzycą (wegańska)
Makaron z sosem pieczarkowo-cebulowym (wegańska)
Racza z sosem pieczarkowo-pomidorowym (wegańska)
Feta w sosie pomidorowo-paprykowo-czosnkowym (lakto-wege)
Makaron razowy z sosem z awokado i suszonymi pomidorami (lakto-wege)
Sałatka wykwintna (pieczarkowo-paprykowa z bakaliami i sosem jogurtowym) (lakto-wege)
Makaron z sosem pieczarkowo-szpinakowym i tofu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas