7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:8 jajek
1 jajko surowe 6 kapeluszy z grzybów suszonych 1 cebula 1 szklanka zmielonych grzybów świeżych 1 łyżka masła majonez sól i pieprz koperek Przygotowanie:8 jajek ugotować na twardo, obrać. Z 6 jajek ściąć ich wierzchy, ostrożnie wyjąć żółtka, pozostałe 2 jajka oraz wyjęte żółtka zemleć lub rozdrobnić widelcem. Świeże grzyby zemleć i poddusić na maśle razem z pokrojoną cebulą. Dodać masę jajeczną oraz surowe jajko. Wymieszać, doprawić. Farsz nałożyć do wydrążonych jajek. Kapelusze grzybów umyć, obgotować w wodzie z dodatkiem soli i pieprzu, odcedzić, ostudzić, przykryć nimi nadziane jajka. Wylać majonez na głębszy talerz, posypać koperkiem, ustawić grzyby z jajek. Kapelusze grzybów można posmarować keczupem i upstrzyć kroplami majonezu - będziemy wtedy mieli muchomory.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-10-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 10/2000 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Grzyby zapiekane (lakto-wege)Grzyby panierowane (bez ograniczeń) Grzyby po litewsku (lakto-wege) Grzyby kiszone (wegańska) Grzyby w pomidorach (wegańska) Smażone grzyby suszone (bez ograniczeń) Grzyby duszone z ziemniakami (wegańska) Grzyby jak ryby (wegańska) Smażone panierowane grzyby (kapelusze) (ovo-wege) Grzyby Mun z makaronem i warzywami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |