7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Jogurt z tofu i mleka sojowego

Smaczny jogurcik. Prosty i szybki w przygotowaniu.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

150 g tofu
0,5 szkl. mleka sojowego
łyżka cukru (najlepiej trzcinowego)
owoce (do wyboru np. truskawki, jagody, banan)

Przygotowanie:

Do miksera wrzuć tofu, wlej mleko i dodaj cukier. Zmiksuj dokładnie
i dodaj połowę przygotowanych owoców. Miksuj dalej aż powstanie jednolita masa. Wylej do miseczki i dodaj pozostałą część owoców.

Wskazówki i uwagi:

Do jogurtu można dodać rodzynki, słonecznik, orzechy to zależy od tego co lubimy mieć w jogurcie :)
Nadesłał(a) agnmid, dnia: 2012-04-03 07:42:32.201
Źródło/autor przepisu: przepis pochodzi od mojej znajomej weganki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tofu z mleka sojowego (wegańska)
Niesamowity naturalny jogurt z mleka sojowego i okruszka tempehu (wegańska)
Sos "tatarski" na bazie tofu i mleka sojowego (wegańska)
Jogurt z tofu jedwabistego (wegańska)
Majonez wegański z mleka sojowego (wegańska)
Śmietana sojowa (na bazie mleka sojowego) (wegańska)
Mrożony "jogurt" z tofu (bananowy lub inny owocowy) (wegańska)
Majonez z mleka sojowego (z ziemniakiem lub bez) (wegańska)
Jogurt 1 (lakto-wege)
Jogurt 3 (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas