7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pieczeń orzechowa z puree kasztanowym lub ziemniaczanym i szpinakiem
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:675 g posiekanej mieszanki orzechów (migdały, orzechy włoskie, orzechy pekan, pistacje)
3 cebule, drobno posiekane 1 łyżka oleju 350 g bułki tartej 3 łyżki tahini (pasty z sezamu) 3 łyżki mąki razowej 180 ml mleka (napoju) sojowego Alpro 1 łyżeczka tartej gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki goździków sól pieprz 225 g niesłodzonego purée z kasztanów (ja dałam puree ziemniaczane + 2 łyżki mąki ziemniaczanej) 1 łyżka czerwonego wina (pominęłam; zamiennie można dodać kapkę octu balsamicznego) 75 g świeżego szpinaku (jasne że dałam mrożony, w sensie rozmrożony ;) 55 g żurawin (suszonych, niskosłodzonych) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Rolada z masy kasztanowej bez pieczenia (wegańska)Puree ziemniaczane (lakto-wege) Puree ziemniaczane z serem (lakto-wege) Puree ziemniaczane z awokado (wegańska) Puree dyniowo-ziemniaczane (wegańska) Puree ziemniaczane z groszkiem konserwowym (lakto-wege) Dip - puree selerowo-ziemniaczane (wegańska) Placki ziemniaczane ze szpinakiem (wegańska) Pieczona kostka ziemniaczana (wegańska) Pieczarki zapiekane na puree ziemniaczanym z gałką muszkatołową (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |