7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pasta paprykowa z zielonym curryZ racji dnia wolnego, puściłam wodze fantazji i wyszła mi pasta sojowo-paprykowa z zielonym curry. Następnym razem na pewno zrobię większą ilość :)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 1 średniej wielkości słoikskładniki na 1 średniej wielkości słoik:
1/2 szklanki suchej soi 1/2 świeżej, dużej czerwonej papryki 1/2 średniej wielkości cebuli 3 ząbki czosnku olej kokosowy do smażenia, lub co kto lubi :) i przyprawy: 2-3 łyżeczki zielonej pasty curry 2-3 łyżeczki mielonego galangalu (korzeń kształtem podobny do imbiru, posiada bardzo ciekawy i wyrazisty smak :) - można go nabyć w słoiczku w dziale z żywnością azjatycką w marketach, i choć cena trochę odstrasza (ok. 7 zł), to myślę, że warto spróbować, jeśli lubi się orientalne smaki :) 2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka pieprzu cayenne 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczka ziół prowansalskich posiekana natka pietruszki (garstka ;) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Pasta paprykowo - pomidorowa (wegańska)Zupa-krem ziemniaczano-paprykowa z zielonym pieprzem (lakto-wege) Pasta/smarowidło z czerwonej soczewicy z tymiankiem i curry (wegańska) Twarożek paprykowy (lakto-wege) Zupa paprykowa (wegańska) Sos paprykowy (wegańska) Ryż z zielonym groszkiem (wegańska) Pikantny pasztet paprykowy (wegańska) Paprykowy sos (Aurora) (wegańska) Paprykowa zupa krem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |