7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Puree dyniowo-ziemniaczaneBajecznie kolorowe :)
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:ziemniaki - zwykłe i/lub bataty
podobna ilość dyni (hokkaido i piżmowa są o tyle fajne, że konsystencją przypominają ziemniaki - zawierają mało wody) mleko kokosowe (można zmiksować wiórki kokosowe z niedużą ilością wody), sojowe lub inne sól ew. inne przyprawy - np. gałka muszkatołowa lub curry Przygotowanie:Dynię i ziemniaki pokroić w kostkę - ziemniaki drobniej, bo inaczej dłużej się gotują. Ugotować lub upiec razem i ugnieść z przyprawami i odrobiną mleka kokosowego lub innego.
Pieczenie: ok. 60 min w 180 st. C lub 40 min w 200 st. C.
Nadesłał(a) ~wd,
dnia: 2012-04-15 14:40:11.239
Źródło/autor przepisu: pomysł gosi_w z wegedzieciak.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Puree ziemniaczane (lakto-wege)Smażone puree ziemniaczano-dyniowe (wegańska) Puree ziemniaczane z serem (lakto-wege) Puree ziemniaczane z awokado (wegańska) Puree ziemniaczane z groszkiem konserwowym (lakto-wege) Dip - puree selerowo-ziemniaczane (wegańska) Pieczarki zapiekane na puree ziemniaczanym z gałką muszkatołową (lakto-wege) Cykoria po szwedzku - z puree ziemniaczanym i jajkiem (ovo-wege) Pieczeń orzechowa z puree kasztanowym lub ziemniaczanym i szpinakiem (wegańska) Myszki ziemniaczane białe i rude (z puree) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |