7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Puree dyniowo-ziemniaczane

Bajecznie kolorowe :)

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ziemniaki - zwykłe i/lub bataty
podobna ilość dyni (hokkaido i piżmowa są o tyle fajne, że konsystencją przypominają ziemniaki - zawierają mało wody)
mleko kokosowe (można zmiksować wiórki kokosowe z niedużą ilością wody), sojowe lub inne
sól
ew. inne przyprawy - np. gałka muszkatołowa lub curry

Przygotowanie:

Dynię i ziemniaki pokroić w kostkę - ziemniaki drobniej, bo inaczej dłużej się gotują. Ugotować lub upiec razem i ugnieść z przyprawami i odrobiną mleka kokosowego lub innego.

Pieczenie: ok. 60 min w 180 st. C lub 40 min w 200 st. C.
Nadesłał(a) ~wd, dnia: 2012-04-15 14:40:11.239
Źródło/autor przepisu: pomysł gosi_w z wegedzieciak.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Puree ziemniaczane (lakto-wege)
Smażone puree ziemniaczano-dyniowe (wegańska)
Puree ziemniaczane z serem (lakto-wege)
Puree ziemniaczane z awokado (wegańska)
Puree ziemniaczane z groszkiem konserwowym (lakto-wege)
Dip - puree selerowo-ziemniaczane (wegańska)
Pieczarki zapiekane na puree ziemniaczanym z gałką muszkatołową (lakto-wege)
Cykoria po szwedzku - z puree ziemniaczanym i jajkiem (ovo-wege)
Pieczeń orzechowa z puree kasztanowym lub ziemniaczanym i szpinakiem (wegańska)
Myszki ziemniaczane białe i rude (z puree) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas