7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:250 g świeżych pieczarek
40 g margaryny 40 g mąki 0,5 litra mleka 0,5 litra wywaru warzywnego sól świeżo zmielony pieprz 2 łyżki mleka skondensowanego 1 łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki do posypania Przygotowanie:Pieczarki umyć, odsączyć i pokroić w plasterki. Tłuszcz roztopić w garnku, podsmażyć na nim pieczarki, oprószyć je mąką i jeszcze krótko smażyć.
Zawartość garnka zalać mlekiem i wywarem, podgotować. Dodać sól i pieprz do smaku, domieszać mleko skondensowane. Posypać zieloną pietruszką.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-10-17 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 10/2000 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Domowe batoniki musli na mleku skondensowanym (lakto-wege)Zupa pieczarkowa z grzankami (lakto-wege) Błyskawiczna zupa pieczarkowa (wegańska) Zupa pieczarkowa z ziemniakami (wegańska) Zupa porowa z mlekiem (lakto-wege) Zupa pieczarkowa z papryką i ziołami (bez ograniczeń) Zupa pieczarkowa z serowymi kluseczkami (bez ograniczeń) Kono-zupa pieczarkowo-maślana (lakto-wege) Zupa pieczarkowa z kaszą jęczmienną (wegańska) Zupa cytrynowa zabielana mlekiem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |