7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Faszerowane kapelusze



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

40 kapeluszy z dużych pieczarek lub innych grzybów
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanego kopru
1 łyżka zmielonego tymianku
1 łyżka musztardy
4 ząbki czosnku
3 łyżki masła
sok z połówki cytryny
szczypta soli, cukru i pieprzu

Przygotowanie:

Kapelusze grzybów odkroić od trzonków i obgotować przez kilka minut w osolonej wodzie. Osączyć, ostudzić. Wszystkie pozostałe składniki wymieszać i wypełnić nimi kapelusze, uprzednio posmarowane masłem. Zapiec w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem, 20 minut, w temperaturze 200 stopni C. Przed podaniem posypać zieleniną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-10-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 10/2000 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pieczarkowe kapelusze do obiadu (ovo-wege)
Smażone kapelusze prawdzików (bez ograniczeń)
Smażone panierowane grzyby (kapelusze) (ovo-wege)
Bakłażany faszerowane (wegańska)
Faszerowane papryczki (lakto-wege)
Faszerowane kabaczki uniwersalne (lakto-wege)
Papryka faszerowana soją (ovo-wege)
Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege)
Panierowane i faszerowane pieczarki (ovo-wege)
Jaja faszerowane boczniakiem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas